Main » 2010 » November » 09


Sahihu-l-Buhari 1 br. 20. Sahih / BUHARI
OMER IBN EL-HATTAB Čuo sam Božjeg Poslanika (s a v s) gdje kaže:
"Poslovi se cijene samo prema namjerama i svakom čovjeku pripada samo što je naumio, pa ko se preselio (iz Meke u Medinu) s namjerom da bi stvario dobro ovoga svijeta ili radi žene kojom bi se oženio, njegova selidba će ono radi čega se i preselio."
Sahihu-l-Buhari 1 br. 21. Sahih / BUHARI
AIŠA bint EBI BEKR prenosi da je Haris b. Hišam r. A. Pitao Božijeg poslanika (s a v s) i rekao:
- Božiji poslaniče, kako tebi dolazi objava?
Božiji poslanik (s a v s) odgovori: "Ponekad mi dolazi poput zvonjenja zvona. To mi je najteži način objave, i kada se prekine (zvonjenje), ja bih potpuno upamtio ono što mi je (Džibril) kazao. Ponekad mi se melek ukaže u vidu čovjeka. On bi mi govorio, a ja pamtio šta mi kaže."
Aiša r. a. kaž ... Pročitajte više »


MUHTESAR SAHIH MUSLIM br. 78. Sahih / MUSLIM
EBU HUREJRE ABDURRAHMAN prenosi da je Allahov Poslanik, savs, rekao: Kada sam bio na Israu sreo sam Musaa,as - pa ga je Poslanik, savs, opisao. To je čovjek - mislim da je Poslanik, savs, rekao - suhonjav i mršav, kovrdžave kose kao da je Šenuac.
Zatim je rekao: Sreo sam i Isaa as - pa ga je Poslanik, , opisao i rekao da je čovjek srednjeg rasta, svijetle puti(1), kao da je izišao iz kupatila.
Poslanik, savs, je rekao: Vidio sam i Ibrahima,as . Ja sam mu od niegove djece najsličniji.
Nakon toga su mi donesene dvije posude; u jednoj je bilo mlijeko a u drugoj vino. Rečeno mi je da izaberem od njih koju hoću. Odabrao sam mlijeko i popio ga. Rečeno mi je tada da sam odabrao ili pogodio prirodu, a da si uzeo vino tvoj ummet bi zalutao.
MUHTESAR SAHIH MUSLIM br. 79. Sahih / MUSLIM
... Pročitajte više »

ONLINE RADIO
youtubekanal
BannerFans.com
Kategorije Hadisa
Anketu
Klanjate li pet puta dnevno?
[ Rjezultat ]
Ukupno Glasove 217
Kalendar