Main » Articles » Islam i Zena

Moj hidžab - moja kruna

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu!

Hvala Allahu, Gospodaru svjetova i neka je selam na Allahovog poslanika Muhammeda s.a.w.s., njegovu porodicu, ashabe i na sve one koji ga slijede do Sudnjeg dana! Razmisljam o hidzabu, razmisljam o mojoj marami... Sjetim se sta ljudi govore o nama, zenama koje nosimo hidzab. Kazu cesto da smo natjerane na to, prisiljene, neki nas i zale.  Meni su govorili da me je brat natjerao da se pokrijem...  Neki su ga cak otvoreno napadali i prigovarali mu zbog toga, zbog moje marame, krivili ga.  Ali to naravno nije istina.  Nije istina da smo primorane i prisiljene, kako nam to zele nametnuti. Istina je da nas hidzab ponosno nosimo u ime Allaha s.w.t. Ja sam svoj hidzab toliko zeljela.  Hvala Allahu pa mi roditelji nisu pravili neke velike probleme.  Znam da su mnoge sestre prosle ovo iskusenje na putu do svog hizaba. I ne dam nikome da mi oduzme ponos koji sam dobila kada sam stavila moju krunu, moj hidzab! Hvala Allahu, koji upucuje na pravi put. Niko mi ne moze uzeti ovaj osjecaj koji imam u prsima. Osjecam se tako oslobodjeno! Da, to je prava rijec. Zamislite zivot bez svjetla, zamislite da na ocima imate povez 20 godina. I onda polako, lagano taj povez spadne s ociju i ugledate svjetlo!  Zar se i vi ne bi osjecali oslobodjeno?

Oslobodjeno od mraka

Tako sam ja zivjela do svoje 20. u mraku, u neznanju, u sivilu grijeha, bolesnog srca...

I zar je sada cudno ako kazem da se osjecam oslobodjeno? Hvala Allahu s.w.t.

Moj zivot je prije bio podredjen mojim strastima. Radila sam ono sto sam htjela, zabavljala se, izlazila. Ogovaranje je bila svakodnevna zanimacija, onako uz kafu s prijateljicama. A tek moje drustvo! Da nas Allah sacuva! Mislim da su se samo takmicili ko ce kome dublje zabiti noz u ledja. Fuj!

I zaista se osjecam oslobodjeno! Oslobodjeno svega toga, svog tog smrdljivog i pokvarenog grijesenja.

Elhamdulillah! Elhamdulillah! Elhamdulillah!

I jos bezbroj puta hvala Allahu, koji izvodi iz tmina na svjetlo.

Razmisljam o sestrama koje ne mogu da stave hidzab iz raznih razloga i tesko mi je. Molim Allaha da im olaksa! Napisah ovo s zeljom da i drugim sekama prenesem ljepotu koju osjecam! Zaista, insan je sretan samo kada je u pokornosti Allahu dz.s. Srce mu se ispuni ljubavlju, srecom, toplinom...

Ja sam se promijenila i to zahvaljujuci samo Allahu s.w.t.

Hvala ti moj Gospodaru na svim blagodatima, hvala ti na razumu, zdravlju, roditeljima, braci i sestrama, hrani, vodi, jutru i noci...Hvala ti Milostivi.

"Hvala Allahu koji je ljubav ucinio sredstvom pomocu kojeg stizemo do onoga koga volimo. Pokornost i skrusenost postavio je kao dokaz iskrene ljubavi prema Njemu.

"Slavljen neka je Onaj koji je svojom moci srca ucinio sklonim da vole, onako kako je htio i kada je to htio." (Ibn Kajim El-Dzewziyye)Izvor: Muslimanka.net(Prenosi: Emina H. Galijašević)

Category: Islam i Zena | Added by: Harun (2011-09-28)
Views: 511
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
ONLINE RADIO
youtubekanal
BannerFans.com
Kategorije Hadisa
Anketu
Klanjate li pet puta dnevno?
[ Rjezultat ]
Ukupno Glasove 216
Kalendar